Cégtörténet

A Wörwag Pharma  története 1966-ban indult egy családi vállalkozásként működtetett stuttgarti patikában, amelynek  tulajdonosa,  dr. Fritz Wörwag 1971-ben úgy döntött, hogy saját gyógyszeripari vállalkozásba kezd. Megvásárolta a Walter-féle vegyi üzemet, és megalapította a Wörwag Pharmát. Később átvette az Ankermann cég és az osnabrücki Richter cég, majd a Virgil Mayer cég termékeit.


A nemzetközi terjeszkedés  1992-ben indult meg, az első képviselet Magyarországon jött létre, amelynek során elkezdődött először a ma is jól ismert Milgamma, Benfogamma és Magnerot termékek forgalmazása.  

 

1995 és 1999. között Bulgária, Oroszország, Csehország, Románia, a Balti államok, Szlovákia és Lengyelország csatlakozott a nemzetközi üzletághoz. Ebben az évben 85 gyógyszer és 9 étrendkiegészítő alkotta a termékpalettát.

Az ezredfordulón, 2000-ben Fritz Wörwag átadta a cég ügyvezetését gyermekeinek, Monika és Marcus Wörwagnak. Jelenleg a Wörwag Pharma Tanácsadó Testületének tagjaként vesz részt a cég irányításában.

A Wörwag Pharma további fejlődésének eredményeként 2001 és 2008, között sorrendben  Azerbajdzsán és Grúzia , majd   Ukrajna, Kazahsztán, Moldávia, Hongkong, Szlovénia, Fehér-Oroszország, Olaszország, Szerbia, Örményország, Kína, Kirgizisztán, Bosznia, és Montenegró részvételével bővült a nemzetközi tevékenység.

A legnagyobb arányú bővülés 2009-ben történt. Ebben az évben Macedónia, Üzbegisztán, Vietnám, Türkmenisztán, Tadzsikisztán, Equador, Peru, Brazília, Chile, Albánia és Dél-Korea kapcsolódott a nemzetközi üzletághoz. A dolgozói létszám jelenleg meghaladja a 600 főt, a forgalmazott termékek száma 110-re nőtt.