Neuropathia centrumok

A Wörwag Pharma az elmúlt 17 évben küldetésének tekintette a diabéteszes neuropathia jelentőségének hangsúlyozását, az orvosok ilyen irányú képzését, a szenzoros és autonom neuropathia alapvető diagnosztikai eszközeinek elterjesztését és a terápiás megoldások ismertetését. Ennek jegyében jött létre 1998-ban az országos területet ellátó Országos Neuropathia Oktató és Szűrő Központ Budapesten, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján. A klinikán több évtizede folyik – világviszonylatban is kiemelkedő – tudományos munka a neuropathiák kutatásával kapcsolatban, így nem meglepő, hogy a neuropathia központ műszerezettség szempontjából is a legfelszereltebb az országban.  

A   neuropathiás betegek ellátásának javítása érdekében 2008. decemberében két neuropathia szakrendelés nyílt Budapesten a Wörwag Pharma támogatásával, amelyek hetente több óra rendelési idővel és komplex diagnosztikai eszközparkkal járulnak hozzá a betegek kivizsgálásához és mihamarabbi ellátásukhoz.    
A 2009. évben négy további regionális Neuropathia  Centrum megnyitásához nyújtott a Wörwag Pharma segítséget.

Mindezek mellett a  Wörwag Pharma gondot fordít a diabeteses betegek szűrésére és rendszeres képzésére mind a cukorbegség, mind a szövődmények tekintetében.

2011-től két újabb Neuropathia Centrum áll rendelkezésre a betegek korszerű neuropathia kivizsgálásához.

2012-ben egy újabb Neuropathia Centrum nyílt a betegek részére.

 2013-ban két újabb Neuropathia Centrum nyílt a vidéki betegek részére.

2014. szeptemberében került átadásra egy újabb budapesti centrum:

 2015. januárjában nyílt meg a legújabb budapesti centrumunk:

2016-ban újabb mérföldkőhőz érkezett a centrumhálózat, mert Miskolcon megnyílt - a kontinensen is egyedülálló - az első kizárólag gyermekek szűrésére szakosodott országos centrumunk, amely közös rendelőben üzemel a megyében a felnőttek szűrését ellátó központtal: