Újabb Neuropathia Centrum nyílt a Wörwag Pharma támogatásával

A Pest Megyei Neuropathia Centrum immár a 16., felnőtteket ellátó központként nyitotta meg kapuit a budapesti Szent Ferenc Kórház épületében (1021 Budapest, Széher út 73.). A neuropátia – vagyis az idegkárosodás – a cukorbetegség egyik súlyos szövődménye, amely évekkel rövidítheti meg a betegek várható élettartamát. Ennek következtében több ezer olyan lábamputációt hajtanak végre hazánkban évente, amelyek elkerülhetőek lennének, ha a betegséget időben diagnosztizálnák, és elkezdenék kezelni. Neuropátiát nemcsak cukorbetegség okozhat, a cukorbetegeknek azonban mindenképpen érdemes részt venniük neuropátia szűrésen, akkor is, ha (még) nem jelentkeznek a tünetek. 

A Pest Megyei Neuropathia Centrum várja a házi- vagy szakorvosi beutalóval érkező betegeket, elsősorban Pest megyéből.
Ne feledje: korai diagnózis – esély a gyógyulásra!

Wörwag Kutatási díj eredményhirdetés

A Wörwag Pharma 2017 szeptemberében Wörwag Kutatási díjat hirdetett meg PhD hallgatók részére. 

A pályázat feltételei voltak: pályázat benyújtásának időpontjában PhD hallgatói jogviszony, a pályázat benyújtását megelőzően legalább 2 éves, dokumentált kutató munka a klinikai diabetológia területén és  a kutatás eredményének közlemény vagy előadás formájában történő ismertetése. 

A Wörwag Kutatási Díjra három pályázat érkezett be. A bíráló bizottság (Prof. dr Jermendy György, Prof. dr Kempler Péter, Prof. dr Winkler Gábor) a beérkezett pályázatokat áttekintette, értékelte és a díjat Herold Zoltán PhD hallgatónak (SE Budapest, II.sz.Belgyógyászati Klinika, témavezető: Prof. dr Somogyi Anikó) ítélte oda.

A díjnyertes pályázat kutatási témája: Neuroendokrin tumormarkerek kapcsolata az 1-es típusú cukorbetegséggel.

Egerbe költözik az Országos Gyermek Neuropathia Centrum

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődő szülőket, hogy az Országos Gyermek Neuropathia Centrum 2018. februárjától az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben folytatja működését. 

Prof. Dr Barkai László