Társadalmi felelősségünk

Tanzánia segítése: A képzéssel kinyílik a jövő

„Getting closer – helping better“: Ez a vállalati mottó a Wörwag Pharmánál a társadalmi felelősségvállalás alapját is képezi. A vállalat nem csupán pénzügyi tekintetben, de nagy mértékű személyi ráfordítással is támogatja az afrikai segítő projekteket. Ezért fontos „közel lenni“ a támogatott projekthez és a helyszínen lévő emberekhez, hogy jobban segíthessünk.

1997 óta a Herrnhuter Missionshilfe (Moravian Church) különböző humanitárius segítő projektjeit támogatjuk Tanzániában, amely a legszegényebb országok egyike. Igen fontosnak tartjuk pl.    szakképző iskolák létesítését. Namtumboban, egy dél-afrikai kisvárosban a Herrnhuti testvérgyülekezet új szakképző iskolaközpontot nyitott meg, melynek építési és felszerelési költségét jórészt a Wörwag Pharma vállalta magára. Ezzel a struktúrálisan gyenge Namtumboban a fiatalok szabó, asztalos, villanyszerelő vagy számítógép-kezelői szakmákat tanulhatnak, mellyel esélyt kapnak az önálló életre.

Ugyanezen ötlettől vezérelve építették fel 2013-ban, a kb. 60 kilométerre fekvő Songeában azt a képzési központot, melyben jelenleg 62 fiatal tanul szakmát. Az első végzősök már le is tették vizsgáikat. A következő szakképző iskola építési munkálatai – a dél-tanzániai Kakozi faluban – már teljes gőzzel zajlanak. 2016 decemberétől itt a tanulók olyan képzésben részesülhetnek, melyek kilátást teremtenek a jövőbe és a teljes régiót gazdaságilag is erősítik.