Étrendkiegészítők, kozmetikum

Az étrend-kiegészítők  olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan.


Kozmetikai termékünk a Milgamma® lábápoló krém 10% urea (bőrpuhító) tartalommal.

woerwagpharma-family-flying-a-kite-squares

A láb higiéné betartása mellett fontos a lábak keringésének és az idegműködés szűrő jellegű ellenőrzésének rendszeres elvégzése is. Fontos, hogy kezelőorvosa évente legalább egyszer elvégezze ezeket a vizsgálatokat!

Az idegműködés kimutatható károsodása esetén – még ha a láb ép és sérülésmentes is – mód van kímélő cipő felíratására. E cipőkre vonatkozó javaslatot diabétesz szakrendelések/gondozók adhatnak, a felírást általában ortopédiai vagy rehabilitációs szakorvos végzi. Már kialakult károsodások esetén, a fenti helyeken méretre készülő gyógycipők felírása is lehetséges - teljes („totál kontakt”) betéttel.

A kímélő, illetve gyógycipő hasznos segédeszköz, de emellett ugyanolyan fontos a láb rendszeres önvizsgálata, és a szénhidrát-anyagcsere ellenőrzése. Kialakult idegműködési zavar (ún. diabeteses

neuropathia) esetén ugyanis csak az anyagcsere tartós egyensúlya mellett remélhető javulás. A neuropátiás károsodás gyógyszeresen is javítható. E készítmények (pl. Milgamma®) Magyarországon is széles körben hozzáférhetők.

Fel kell hívnunk azonban figyelmét, hogy a leghatékonyabb gyógyszertől is csak az anyagcsere tartós egyensúlyának biztosításával együtt várható javulás!

 

Termékeink