A Vitagamma® D3 2000 NE vitaminkészítmény, mely 2000 nemzetközi egység D3-vitamint (kolekalciferol) tartalmaz.

Kinek ajánlott különösen a Vitagamma® D3 2000 NE étrend-kiegészítő készítmény?

A népesség D-vitamin ellátása Magyarországon gyakran nem elegendő. 

 • A táplálék a D-vitamin szükségletet gyakran nem fedezi, mivel főleg a D-vitaminban gazdag élelmiszerek, mint hal, máj fogyasztása elég ritka, ezért D-vitamin pótlás javasolt vegetáriánusok részére is. 
 • A szervezet saját D-vitamin termelése csak megfelelő napfénybesugárzás alatt, hazánkban (a hazai D-vitamin konszenzus alapján) márciustól októberig biztosított: 10-15 perc tartózkodás a napfényen 10 és 15 óra között kb. 1500– 3000 NE D3-vitamin képzéséhez elegendő.
 • Különösen a zárt épületekben való tartózkodás, testünk ruhával történő beborítása és a napvédő szerek használata miatt az elegendő napfényhatás a szervezet saját D-vitamin képzéséhez gyakran nem biztosított. 
 • Az emberi szervezet saját D-vitamin képzésének csökkenése idős kortól kezdődik, mivel a kor növekedésével arányosan csökken a bőr vastagsága. 
 • D-vitamin hiányban csontvesztés, csontritkulás (osteoporosis) is kialakulhat, valamint megnő a csonttörések előfordulásának kockázata is. 
 • Várandósság alatt az ideális D-vitamin szint fenntartásához napi 2000 NE D3-vitamin bevitele javasolt. 
 • D-vitamin hiány megelőzése céljából minden korosztály részére javasolt a D3-vitamin bevitele, hazai ajánlás szerint felnőttek és várandósok részére naponta 1500-2000 NE, elhízott felnőttek részére napi 2000-4000 NE.
 • Egészségre vonatkozó állítás
  Az elegendő D-vitamin ellátottság hozzájárul a normál/egészséges:
  - kálcium és foszfor felszívódáshoz és hasznosuláshoz,
  - fogazat-, csontozat- és izomfunkció fenntartásához,
  - sejtosztódáshoz és immunrendszer működéséhez.(2)

  (2) EURÓPAI BIZOTTSÁG 432/2012/EU RENDELETE (2012. május 16.) a nem a betegségek kockázatának csökkentését, illetve a gyermekek fejlődését és egészségét érintő, élelmiszerekkel kapcsolatos, egészségre vonatkozó, engedélyezett állítások jegyzékének megállapításáról.
 • Összetevők
  Térfogatnövelő szer mikrokristályos cellulóz, módosított keményítő, stabilizátor hálózatos nátriumkarboxi-metilcellulóz, csomósodásgátló szerek (zsírsavak magnézium sói, talkum), szacharóz, csomósodásgátló szer szilíciumdioxid, térfogatnövelő szer polivinilpirrolidin, kókuszolaj, antioxidáns (nátrium-aszkorbát, alfa-tokoferol), ókolekalciferol /D3-vitamin/.

  2000 NE kolekalciferol
 • Javallat
  Az évszaktól és a napfény expozíciótól független, hosszan tartó kielégítő ellátás biztosításáért megfelelő D3-vitamin készítmény ajánlott.
  A Vitagamma® D3 2000 NE egy tablettában 50 µg (2000 NE) D3-vitamint tartalmaz.
  Napi egy tabletta Vitagamma® D3 2000 NE rendszeres fogyasztása hozzájárul az Ön D-vitamin ellátásának hosszú távú biztosításához.
  A Vitagamma® D3 2000 NE szétrágás nélkül, bő folyadékkal bármely étkezés közben bevehető.
  Ha Ön nem biztos abban, hogyan alkalmazza a Vitagamma® D3 2000 NE-et vagy a fogyasztandó mennyiséget egyéni szükségleteihez kívánja igazítani, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
 • Kiszerelések
  • 50 tabletta
  • 100 tabletta
 • Fontos tudnivalók
  Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
  Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
  A termék kisgyermekektől elzárva tartandó!
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! A termék kisgyermekektől elzárva tartandó.